Home ] Lijstenmakerij ] Collectie ]
 


Dit zijn onze schilderijen van de meester A.C.van Noort.
Klik op de foto voor een vergroting.
 

Meester Noort van, A.C.
Bennebroek 1914-2003
 

A.C. van Noort, Arie-Kees genaamd, werd op 8 maart 1914 te Bennebroek geboren. Na zijn schooltijd in 1928 werkte hij mee in het schildersbedrijf van zijn vader. In de avonduren volgde hij teken- en schilderslessen van de excentrieke Haarlemse schilder Henri Fréderic Boot die tevens onder zijn leermeesterschap grote kunstenaars als Kees Verwey en Anton Heijboer tot ontwikkeling bracht. Overdag werkte Van Noort als huisschilder en in de avonduren schilderde hij op z'n kamer.

Hoewel strandgezichten en, in iets mindere mate bloembollenvelden, de hoofdmoot van zijn werk vormen, schildert hij ook stadsgezichten, landschappen en stillevens. Hij trok er het liefst met z'n ezel en schilderskist op uit om "en plein air" zijn wereld vast te leggen. In 1942 werd hij als lid aangenomen van het genootschap "Kunst zij ons Doel".

Exposities in Basel, Knokke, Genève en Parijs werden door het publiek goed ontvangen. A.C. van Noort wordt wel gezien als de laatste vertegenwoordiger van de Haagse School of als impressionistisch schilder in Franse lijn. Helaas is A.C.van Noort op zondag 29 juni 2003 gestorven. Het Historisch Museum te Deventer bezit werk van hem.

 
Voorstelling Bloembollenveld
Afmeting 60 x 40 cm
Techniek Olieverf op doek.
  VERKOCHT

 Om door te gaan klikt u hier op
collectie om een nieuwe keuze maken.