Home ] Lijstenmakerij ] Collectie ]
 


Dit zijn onze schilderijen van de meester A. Jonkhart
Klik op de foto voor een vergroting.

 


     
Meester Jonkhart, A.
  Annelies Jonkhart schildert in een realistische stijl. De objecten die ze schildert dragen de sporen van de tijd, maar hebben nog steeds een functie. De combinatie van deze voorwerpen met bijvoorbeeld fruit resulteert in een harmonie van kleuren.


 

Annelies Jonkhart
Annelies Jonkhart


 

Annelies: "Ik geef de voorkeur aan geemailleerde objecten in de traditionele Hollandse kleuren blauw en wit, zoals ze ook in de kast hebben gestaan bij een boer in vervlogen tijden. Soms zijn de objecten beschadigd of verroest, maar de expressie is er nog. Dat probeer ik over te brengen op het paneel, de kleurbalans en de stofuitdrukking hebben de hoogste prioriteit."

Het gebruik van het paletmes is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het werk van Annelies. Het gedetailleerd werken met fijne kwasten en het gebruik van grovere varkensharen kwasten wisselt ze af, zonder haar gevoel voor detail te verliezen.

Annelies: "Het paletmes is zo belangrijk geworden omdat het me in staat stelt de schilderachtige kwaliteiten van de objecten weer te geven in m'n werk. Op deze manier hoeft de aanwezige mate van detail niet altijd te leiden tot een fotorealistische weergave. De kwaststreek moet zichtbaar blijven in m'n werk. Dit brengt leven in m'n schilderijen.

Schilderijen van Annelies Jonkhart zijn opgenomen in een groot aantal prive collecties in Europa en de V.S. In Nederland is haar werk ook aanwezig in musea, zoals het Goltziusmuseum, en instellingen zoals het statdhuis van Zaanstad

Bron: http://home-1.tiscali.nl/~jhart/annelies/

 
Voorstelling Stilleven met geëmailleerde kan en appels.
Techniek Olieverf op paneel
Afmeting 50 x 40 cm
Prijsklasse € 2500 tot 5000
    


 

Om door te gaan klikt u hier op collectie om een nieuwe keuze maken.