Home ] Lijstenmakerij ] Collectie ]
 


Dit zijn onze werken  van Herman Bieling  1887-1964
Klik op de foto voor een vergroting.

 

Aan de Linge.

Circa 1920 geschilderd.

Olieverf op doek.

30 x 46 cm

 

Vraagprijs € 1.475

 

Literatuur:

M.Visser, R.Smolders  "dan is de rivier rechter en korter", Het Nederlandse riviergezicht in de twintigste eeuw, Deurne 1999, ill. pagina 27

 

Tentoongesteld:

Deurne, Museum De wieger, "dan is de rivier rechter en korter" , Het Nederlandse riviergezicht in de twintigste eeuw,  15 Aug -27 October  1999.

Herman Bieling Woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Rotterdam. Hij was een bezield avant-gardist en drijvende kracht achter de Rotterdamse kunstenaarsfederatie ‘De Branding’, waarvan de tentoonstellingen en manifestaties een baanbrekend karakter hadden. Zijn stijl ontwikkelde zich na 1917 van luministisch tot een synthese van kubisme en expressionisme.  Door een grote atelierbrand in 1930 ging het meeste van zijn werk verloren.

Bieling volgde de avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en werkte er een aantal jaar als decorateur van de Grote Schouwburg. Hij schilderde, tekende, aquarelleerde, etste, lithografeerde, maakte houtsneden en beeldhouwde. De kunstenaar werkte in Hillegersberg, Bennekom, Renkum, Zandvoort, Parijs, Bretagne, Mallorca, Corsica (Ajaccio), Marokko (Marakesh), Finland, de Verenigde Staten en vanaf 1938 in Rhoon. In 1917 richtte hij met andere Rotterdamse kunstenaars de groep De Branding op. Tevens was hij actief lid van de Haagse Kunstkring.

Zijn werk bevindt zich o.m. in Museum Boymans van Beuningen te Rotterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, het Stedelijk Museum Schiedam, het Centraal Museum Utrecht en in het Museum voor Religieuze Kunst in Utrecht.

Litteratuur o.m.
Els Brinkman, De Branding 1917-1926, Rotterdam 1991
Ed Wingen, Herman Bieling 1887-1964, schilderijen, beelden, grafiek, Albrandswaard 2003


 Om door te gaan klikt u hier op
collectie om een nieuwe keuze maken.