Home ] Lijstenmakerij ] Collectie ]
 


Dit zijn onze schilderijen van de meester A.J.Heymans.
Klik op de foto voor een vergroting.
 

Meester Holtrop, A.J.
Lemmer 1917-1995 Oosterbeek
 

Jan Holtrop

Lemmer 1917-1995 Oosterbeek
Oosterbeekse school


De kunstschilder Jan Holtrop werd op 5 oktober 1917 in het Friese Lemmer geboren.  Jan Holtrop ging naar school op het Hilversume Christelijk Lyceum, waar hij al snel uitblonk in tekenen.  

Jan kwam  in de leer bij de bekende Hilversumse landschapschilder Johan F.C. Scherrewitz (1868-1951), die atelier hield aan de Soestdijkerstraatweg te Hilversum. Het werk van Scherrewitz werd sterk beÔnvloed door de Haagse School. Zijn stijl en kleurgevoel zijn ook weer duidelijk terug te vinden in het werk van Holtrop. Alhoewel Holtrop vaak stemmiger werkte en meer en meer een eigen zonniger, blonder pallet onwikkelde. In Hilversum was Jan lange tijd lid van de Vereeniging van Beeldende Kunsten. In Laren onderhield hij contacten de Vereeniging van Beelden Kunstenaars Laren-Blaricum en de Gooise Schildersvereeniging, waar o.a. Anton Mauve, Josef IsraŽls en Willem Knip lid van waren. In Kortenhoef kwam hij geregeld in het Rechthuis, waar hij regelmatig in contact kwam met de Haagse school schilders, J.H. Weissenbruch, Paul Gabriel, Nicolaas Bastert.
 Vanaf 1955 werkte hij in Oosterbeek. Vanaf die tijd behoorde hij tot de schilders van de Veluwezoom. Jan Holtrop zijn voorkeur ging uit voor het landschap van de Veluwe, het Gooi en Brabant.


 

Info: Scheen, Jacobs

 

 
Voorstelling Het laden van de hooiwagen.
Afmeting 60 x 50 cm
Techniek Olieverf op doek.
  VERKOCHT

 Om door te gaan klikt u hier op
collectie om een nieuwe keuze maken.