Home ] Lijstenmakerij ] Collectie ]
 


Dit zijn onze werken  van Wil van der Laan
Klik op de foto voor een vergroting.

 


Meester Laan, Wil van der
Roermond 1950
   Geboren in Roermond. Woont en werkt in Bunde.

Opleiding
Academie voor Beeldende Kunsten, Maastricht

Werken van Wil van derLaan zijn uitsluitend te koop bij een beperkt aantal galeries, w.o Smelik & Stokking Galleries in Den Haag en Rotterdam.

Sport, Afrika,Azie,Verenigde Staten, jazz- en bluesmuziek zijn de hoofdthema’s in het werk van Wil van der Laan. Het zijn deze onderwerpen die hem fascineren en die, in telkens wisselende vorm, terugkomen in zijn twee- en driedimensionale werk. Het gaat Van der Laan binnen deze drie schijnbaar gescheiden werelden om dezelfde expressieve kwaliteiten. De nadruk ligt steeds op concentratie, kracht en vitaliteit.
Het intense kleurgebruik van de schilderijen en de ruwe huid versterken de werking van het beeld. De verf is dik aangebracht met kwast en paletmes. De ruimtelijke modellering van de gezichten contrasteert met de platte kleurvlakken van kleding en achtergrond. Ook in de bronzen beelden vormen materiaalgebruik en onderwerp een hechte eenheid. De stieren en paarden hebben een korrelig, ongepolijst oppervlak en zijn gepatineerd in gebrande aardkleuren.
Wil van der Laan weet de mogelijkheden van beide materialen optimaal te gebruiken. Zijn bronzen en schilderijen brengen een ongekunstelde energie in beeld, een primaire levenskracht.

Lees meer:  www.vanderlaan-art.com

 

Voorstelling Paardenrace     (afbeelding niet scherp door glasspiegeling)
Afmeting 50 x 70 cm
Techniek Gemengde techniek   Gesigneerd Rechts boven  87
Prijsklasse €  1.000 tot 1.250

 

 

Om door te gaan klikt u hier op collectie om een nieuwe keuze maken.